måndag 4 mars 2013

Kryddig sås till indisk buffé

Tillbehören som förhöjer är viktiga inslag på en buffé. Vi valde därför denna tomat- och kryddbaserade sås som alternativ och stöttepelare till raitan. Det är alltid bra att kunna erbjuda två olika såser att doppa i. Går att äta varm som kall! Perfekt att göra dagen innan och sen låta stå och dra till sig i smakerna.

Ingredienser:

1 1/4 dl tomatpuré
1 msk ghi eller rapsolja
1 röd chili
1-2 tsk hel spiskummin
1 kanelstång
2-5 hela nejlikor
1/2-1 tsk hing
1-2 tsk garam masala
2 tsk riven ingefära, färsk
4 1/2 dl vatten
1 msk strösocker
1 tsk salt

Gör så här:

1. Skiva chilin. Hetta upp ghi eller olja i en kastrull och fräs chili, spiskummin, kanel och nejlika. När kumminen blivit lite mörkare tillsätter du hing.

2. Blanda snabbt i tomatpuré, garam masala, ingefära och vatten. Rör om och häll i socker och salt. Koka upp och låt puttra i 10 min - 1 timme på svag värme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar